Το τραγούδι «Εγομώθανε τ’ ομμάτια μ’», από το μουσικό άλμπουμ «Ρωμαίϊκα Τραγωδίας» του 2015, του Αντέμ Εκίζ από την Τραπεζούντα, ο οποίος έπαιξε λύρα και το ερμήνευσε μοναδικά, αποδίδει ο τραγουδιστής Παναγιώτης Θεοδωρίδης, με τη συνοδεία του αγγείου της Ειρήνης Σαχταρίδου – Χρυσοβαλάντου.

Οι συντελεστές του τραγουδιού, με τη διασκευή με το αγγείο, το παρουσίασαν στο κοινό την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στις 7 το απόγευμα, μέσα από το μουσικό τους κανάλι στο Youtube: Sevdalodarmenon Official.

Μαζί τους, δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο Θανάσης Σωτηριάδης και ο Λάκης Παναγιωτίδης, ενώσαν τις δυνάμεις τους, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τη μουσική γοητεία αυτού του υπέροχου τραγουδιού… Ένα τραγούδι γεμάτο εικόνες, γεμάτο θύμησες…

Κι όπως υπόσχονται, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε και μια τηλεοπτική παραγωγή, πρωτότυπη, μιας και ολοκληρώσαμε μια σειρά γυρισμάτων, και η οποία παραγωγή, μέσα σε λίγα λεπτά ενσωματώνει μια παράδοση αιώνων, ενώνοντας το χθες με το σήμερα και οδηγώντας μας με ασφάλεια στο αύριο, με τα ουσιαστικά: συγκίνηση, γοητεία, μνήμη, χρέος… να πρωταγωνιστούν! Και τα παραπάνω ουσιαστικά, μάλλον «ταιριάζουν» και «κολλάνε» καλύτερα στην έννοια της λέξης, παράδοση.

«Εγομώθανε τ’ ομμάτια μ’». Τραγούδι: Παναγιώτης Θεοδωρίδης. Αγγείο: Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Σαχταρίδου. Στίχοι - Μουσική: Αντέμ Εκίζ. Διασκευή – Ενορχήστρωση - Programming: Θανάσης Σωτηριάδης. Mix-Mastering: Λάκης Παναγιωτίδης LP STUDIO. Φωτογραφία: Στέφανος Ελευθεριάδης