Το βιβλίο του Ιωάννη Αμαραντίδη με τίτλο «Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ΄ Ερζουρουμή» θα παρουσιαστεί το Σάββατο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου (Λεωφόρος Νίκης 13, 2ος όροφος), σε μία εκδήλωση που διοργανώνει το διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο Στάθης Πελαγίδης, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωάννης Αμαραντίδης.

Ο Ιωάννης Αμαραντίδης, από παιδί 12 χρονών ασχολείται και αγωνίζεται για τα Ποντιακά δρώμενα ως χορευτής, χoροδιδάσκαλος. Πρόεδρος στην Οργάνωση Ποντίων Νομού Καστοριάς και πρώην Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου της ΠΟΕ. Με τον σύλλογό του τοποθετεί το πρώτο μνημείο Γενοκτονίας στην Ελλάδα, στην πόλη της Καστοριάς το 2001. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κωστή Στεφανόπουλου.

Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα και τώρα γράφει τα πρώτα του βιβλία. Έχει πάει 6 φορές στον Πόντο, με σκοπό την καταγραφή στοιχείων.