Από τον Εκδοτικό Οίκο Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη) κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023 το νέο βιβλίο της Παρυσάτιδος Παπαδοπούλου - Συμεωνίδου, Αρχιτέκτονος Πολεοδόμου, Ομότιμης Καθηγήτριας ΑΠΘ, με τίτλο:

«ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ. Προς ψηφιακή δουλεία;»

Αριθμός σελίδων: 208, Μέγεθος: 24x17 εκ.

Απόσπασμα από τον Πρόλογο της συγγραφέως:

[...] Ο Μετανθρωπισμός απαιτεί την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, την διασύνδεση του ανθρώπου με την ψηφιακή τεχνολογία, επομένως την μόνιμη καθοδήγηση του νου/της σκέψης και την μόνιμη υποταγή. Όπλα του: ο φόβος, ο πανικός, η τρομοκρατία. Η έννοια της ελευθερίας, με όλα τα υλικά και πνευματικά αγαθά που την θρέφουν, καταργείται και ταυτίζεται με ελεγχόμενα υποκατάστατα. Ωστόσο, ο τ. άνθρωπος, με την καθοδηγούμενη σκέψη, σε κατάσταση πλήρους εξάρτησης, δεν θα νοιώθει την έλλειψη ή την ανάγκη της ελευθερίας·χάνει το παρελθόν του. Επίσης, καταργείται η έννοια της πατρίδας, της πίστης/θρησκείας, της ιδιοκτησίας, της φυσικής υγείας, της φυσικής ισορροπίας, όπως και πολλές άλλες. Γι’ αυτό και στόχος του συστήματος είναι οι ηλικιακά νέοι άνθρωποι· ενδιαφέρει το πώς θα διαμορφωθεί η νέα και ο νέος για τον νέο παγκόσμιο κόσμο. Γι’ αυτό και η «εκπαίδευση» αποτελεί το κλειδί της όλης διαδικασίας μεταμόρφωσης.

Καθοριστικό μέρος του προγράμματος είναι η παραγωγή και διάχυση ιών στα πλαίσια αυτού που αποκαλείται «βιολογικός πόλεμος» και, συγχρόνως, η παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων που επωμίζονται τον ρόλο του αντίδοτου. Ουσιαστικά, εμπλέκονται σε πόλεμο το καλό και το κακό, το αληθές και το ψευδές, το ηθικό και το ανήθικο, όπως εμπεδώθηκαν οι όροι μέσα από την ανθρώπινη ιστορία. Αν καταργηθεί η ανθρώπινη υπόσταση, καταργείται και ο Θεός·δεν υπάρχει το «κατ’ εικόνα και ομοίωση». Η Νέα Τάξη, αυτή η Μία Παγκόσμια Κυβέρνηση φιλοδοξεί να αποκτήσει την δική της μεταφυσική (δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σαν ισοδύναμο ο όρος «θεϊκή») υπόσταση· και ας απέδειξε η ιστορία ότι τέτοιες υποστάσεις, αν και επιχειρήθηκαν με μεγάλο ανθρώπινο κόστος, δεν κατάφεραν παρά μια διάρκεια περισσότερο ή λιγότερο περιορισμένου χρόνου.

Στον αγώνα για την μετάλλαξη του ανθρώπου, πάντα στα πλαίσια της τεχνοκρατίας, η ελίτ των ολιγαρχών έχει εμπλέξει το κλίμα (η κλιματική αλλαγή έχει μετονομασθεί σε κλιματική κρίση), αλλά και τους πολέμους. Η περίπτωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, με τις τραγικές συνέπειες, καθιστά σαφή την μετεξέλιξη της παραγωγής και οικονομίας στην βάση νέων μορφών οικονομίας και ανθρωπογενούς χώρου, και νέων αναγκών που συνάδουν με τον ψηφιακό κόσμο και τον νέο άνθρωπο-ρομπότ.

Η σύγχρονη παγκόσμια ισχύς και εξουσία στηρίζεται στο χρήμα και στην τεχνολογία, αφού κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να εξουδετερώσει άλλες κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις. Σίγουρα, όμως, πρόκειται για αυταπάτες των φορέων της εξουσίας, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με την ίδια την κοινωνία στην διαχρονικότητά της. Και αυτό, διότι έχει ήδη αρχίσει η αφύπνιση της «ελευθερίας», διαδικασία που ασφαλώς δεν θα έχει πισωγυρίσματα.

Όλα αυτά γίνονται σαφή στην πορεία της εξέλιξης των κειμένων του βιβλίου, των αναλύσεων και των αξιολογήσεων μέσα σε πλαίσια κοινωνικής σκέψης και πραγματισμού. Από το μεγάλο προσωπικό μου αρχείο έγιναν επιλογές στοιχείων, παραπομπών και αναφορών, ώστε να συμπεριληφθούν μόνον εκείνα που αναδεικνύουν τις πολιτικές των παγκοσμιοποιητών για επιστημονικό εξευτελισμό του Ανθρώπου. Συγχρόνως, το βιβλίο θέτει τους βασικούς προβληματισμούς για το μέλλον μαζί με αξιολογήσεις, χωρίς να διασπάται η συνέχεια στην ροή της σκέψης, στην ροή παράθεσης στοιχείων και γεγονότων. Και αυτό, διότι η προσωπική γνώση και εμπειρία πάνω σε ζητήματα ανάπτυξης, αλλά και η γενική από μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου εμπειρία των τελευταίων ετών από την διάχυση του ιού πάνω σε ζητήματα της νέας πραγματικότητας είναι ήδη μεγάλη, ώστε να επιτρέπει παράκαμψη στην προκειμένη περίπτωση διατυπωμένων από μέρους μεγάλων ονομάτων της ιατρικής επιστήμης ιατρικών αναλύσεων και θέσεων. [...]