Την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και όλων των άλλων γενοκτονιών που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ζήτησε η εκπρόσωπος των ποντιακών συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις» κ. Ελένη Σιδηροπούλου, προλογίζοντας τον Βουλευτή της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και αντιπρόεδρο του πολιτικού κόμματος DIE LIENKE κ. Tobias Pflüger στη συγκέντρωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έγινε στη Στουτγάρδη, στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης στη Γερμανία το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Μαΐου 2021.

Στην ομιλία της η εκπρόσωπος των ποντιακών συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις»  Ελένη Σιδηροπούλου, ανέφερε:

«Δίκαια δράσας, συμμάχους έξεις Θεούς», μας λέει ο Μέανδρος τον 4 π.Χ. αιώνα και εννοεί - Αν ενεργείς δίκαια, θα έχεις συμμάχους τους Θεούς.

2021 και όντως οι Θεοί συμμάχησαν και οι ψυχές των Αρμενίων που γενοκτονίθηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1915, αναγνωρίστηκαν επισήμως ως γενοκτονία από της ΗΠΑ και μάλιστα εκ στόματος του Προέδρου της κ. Τζο Μπάιντεν, η Πολιτική και η Γεωπολιτική «σκακιέρα» έχουν στηθεί και οι κινήσεις των πεσσών έχουν αλλάξει κατεύθυνση από ότι μας ενημερώνουν οι πολιτικοί αναλυτές.

Αγαπητή μας συνοδοιπόροι. Όλοι εμείς σήμερα γνώστες της ιστορικής μας παράδοσης της αλήθεια και της δικαιοσύνης των ανθρώπων όλης της γης που σέβονται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώνουμε τις φωνές τους με της δικές μας και υποσχόμαστε να αποτρέψουμε παρόμοια εγκλήματα που προσβάλλουν και εξευτελίζουν την ανθρωπότητα.

Θεωρούμε ότι ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να τοποθετήσει ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή και που δεν είναι άλλη από την αναγνώριση του μεγάλου εγκλήματος της Γενοκτονίας, αλλά ταυτοχρόνως και στο να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας, του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, της γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και κάτ’ επέκταση των Ελλήνων της Θράκης και της Ιωνίας των Αρμενίων και των αδελφών Ασυρρίων, χωρίς να εξαιρέσουμε τη γενοκτονία που υφίσταται σήμερα ο Κουρδικός Λαός.

Εκ μέρους των ποντιακών συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης της «Δωδεκάπολις» ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεστε κοντά μας και στηρίζεται τον πανανθρώπινο αγώνα μας.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλουμε ακόμη και σ’ εμέτερον την Σαντέντσαν, την πρώην Γενική Πρόξενο στη Ελλάδας στη Στουτγάρδη, την κ. Ελένη Λιανίδου που κατά την παραμονή της εδώ συνέβαλε ουσιαστικά και καθοριστικά στην προβολή του ζητήματος   της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μέσου του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού SWR3.

Ήταν η πρώτη Ελληνίδα Διπλωμάτης στο χώρο της Γερμανίας και έτσι θα μήνει στην ιστορία η οποία με την εμπειρία που την διακρίνει συνεργάστηκε με τους ποντιακούς συλλόγους της «ΔΩΔΕΚΑΠΟΛΙΣ» της Βάδης Βυρτεμβέργης και η συγκεκριμένη συνεργασία έγινε αντικείμενο αξιολόγησης με τα εξής θαυμάσια αποτελέσματα από τον εμπνευστή της 19ης Μαΐου και της ειρηνικής πορείας μας εδώ στην Στουτγάρδη κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Ο οποίος τονίζει την συμβολή της Ποντιακής «Δωδεκάπολις» της Βάδης – Βυρτεμβέργης ως εξής:

-Ο Πρωταγωνιστισμός από τα κάτω συναντήθηκε με την Ελληνική Προξενική παρουσία και το δίνει ως παράδειγμα στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια- ότι: Αν γινόταν σε όλα τα Λάντ θα είμασταν αλλού.

Ευχόμαστε το παράδειγμα της κ. Λιανίδου να ακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες διπλωμάτες. Σας ευχαριστώ!».