Το βιβλίο των Ρόμπερτ Σενκ και Σάββα Κοκτζόγλου, «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού», παρουσιάζει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού και οι Εκδόσεις Δίσιγμα και προσκαλούν του πολίτες να παρευρεθούν στην εκδήλωση το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού «Γεώργιος Σακκάς» (Κιλικίας 51, Νίκαια), με ώρα προσέλευσης 19:00 και ώρα έναρξης 19:15. Για το βιβλίο θα μιλήσουν o Σάββας Κοκτζόγλου, που θα δώσει το παρών από την Αμερική όπου και ζει μόνιμα, και ο Βασίλης Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γενοκτονολόγων (IAGS).
Απόσπασμα του βιβλίου θα αναγνώσει το μέλος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού Βερόνικα Λαχανά, ενώ το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει η καταξιωμένη τραγουδίστρια Μήδεια Χουρσουλίδου, η Αρετή Κόκκινου στην κιθάρα και το μαντολίνο, και η Δάφνη Μπινιάρη στο κανονάκι και το φλάουτο.
Τέλος, η εκδήλωση θα γίνει με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, κάτι που έχουμε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν με μεγάλη απήχηση σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, αυτή των κωφών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας των Εβραίων, άτομα με διανοητική καθυστέρηση, σωματικές αναπηρίες ή ψυχικές ασθένειες στοχοποιήθηκαν για εξολόθρευση από τον γενοκτόνο Χίτλερ, μαθητή του Μουσταφά Κεμάλ».
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και του Συνδέσμου Ποντίων Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Οι ομιλητές 
Ο Σάββας Κοκτζόγλου (Savvas Koktzoglou), διαμένει μόνιμα στην Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχει σπουδάσει στα Villanova University και University of Pennsylvania. Yπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Είναι πρόεδρος του Hellenic Link-Midwest (Ελληνικός Σύνδεσμος - Mεσοδυτικών Πολιτειών), πρώην πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Σικάγου και πρώην αντιπρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου της ιδίας πόλεως. Ο παππούς του από την μεριά της μητέρας του, Σταύρος Ξυγαλάς, συνελήφθη τον Μάρτιο του 1921, φυλακίσθηκε και εκτελέσθηκε στην Αμάσεια από τους Κεμαλικούς τον Σεπτέμβριο του 1921.
Ο δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γενοκτονολόγων (IAGS). Έχει σπουδάσει Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Θεολογία και Θρησκειολογία, Δίκαιο και Διεθνές Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βυζαντινές και Ανατολικές Σπουδές, Σπουδές Πολέμου και Οικοδόμησης Ειρήνης, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία σε διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σε Φιλλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Ελλάδα. Είναι διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου του Λατερανού Πανεπιστημίου. Υπήρξε εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Επιτροπή Βίαιων Εξαφανίσεων του Ο.Η.Ε. στη Γενεύη. Υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά τη Αγία Έδρα (Βατικανό) και τω Ο.Η.Ε. στη Ρώμη. Υπήρξε διερμηνέας των Προέδρων της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και πολλών άλλων κρατικών αξιωματούχων.