Με ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και αναγνώριση του θεσμικού ρόλου που επιτελεί η ελληνική πρεσβεία στη Βαρσοβία, ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Cardinal Bessario» χαιρετίζει την απόφαση του πρέσβη κ. Μιχαήλ Δαρατζίκη για την διαχρονική ανάρτηση στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Πρεσβείας, οπτικοακουστικού υλικού από τη συναυλία Pontische Suite (Ποντικαή Σουίτα) της 26.05.2019 στο Κατοβίτσε.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για το έργο του συνθέτην Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου* με τη συμφωνική ορχήστρα NOSPR και μαέστρο τον Σιμόν Μπιβάλετς, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τις μελωδίες των Ελλήνων του Πόντου, ενώ επικοινωνιακός χορηγός του παραμένει ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, με δύο μάλιστα μέλη του, ως μουσικοί, να συμμετέχουν στο συμφωνικό σχήμα της Πολωνικής Ορχήστρας.

Η πρωτοβουλία της ελληνικής Πρεσβείας να υποστηρίξει το συνοπτικό βίντεο της συναυλίας* με κείμενα αναφοράς στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, ενισχύει το κύρος της δημοσίευσης, επικοινωνεί το μήνυμά της στους Πολωνούς αναγνώστες του και υποδειγματίζει για την πολιτική ορθότητα με την οποία λειτουργεί η διπλωματική μας αντιπροσωπεία στην Πολωνία.

Τα σωματεία των Ελλήνων στην Ευρώπη, οφείλουν να μοχλεύουν τις άρτιες υποδομές της ηπείρου προκειμένου να δικτυώνονται και να διαδρούν επ’ ωφελεία των δημόσιων πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων της Ελλάδας.

DARATZIKHS.MIXAHL.ELLHNAS.PRESBHS.POLONIA

Ο Πρέσβης κ. Μιχαήλ Δαρατζίκης

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, πλην των συγχαρητηρίων στον Πρέσβη κ. Μιχαήλ Δαρατζίκη, απευθύνει την αλληλεγγύη του στις πολυπηθείς (και λησμονημένες) κοινότητες των Ελλήνων της Πολωνίας, ενώ η συνεργασία του με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο θα τον τιμά πάντοτε ανεκτίμητα.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι ελληνοπολωνός συνθέτης και μουσικός με διεθνείς αναγνωρίσεις.

Σήμερα ζει στη Νυρεμβέργη και συνεργάζεται με τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέεργης, προκειμένου τα πρόσφατα συμφωνικά του έργα «Pontische Suite» και «Ήταν 1821» να φιλοξενηθούν σε μουσικές σκηνές της Γερμανίας και Πολωνίας.

*H video art δημιουργία στο εν λόγω βίντεο, είναι του Ελληνοπολωνού εικαστικού Μιχάλη Χρυσουλίδη.

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Cardinal Bessario»